Adem Cursus

In 10 bijeenkomsten een betere gezondheid

Er zijn ‘1000’-en ademmanieren en iedere wijze heeft een ander doel. Waarschijnlijk ben je al bekend met een aantal van deze methoden, maar kan het alsnog lastig zijn om van bepaalde gezondheidsproblemen af te komen en een aantal van deze technieken kunnen gezondheidsproblemen zelfs (tijdelijk) verergeren. Niet met die intentie en niet iedere trainer kan je er goed in begeleiden! Soms is er gewoonweg een tekort aan fysieke kennis  met betrekking tot neurologie en anatomie van het lichaam, waardoor de samenhang niet volledig is. Zo is chronische longhyperventilatie moeilijk te herkennen, maar verergert deze bijvoorbeeld door een (diepe) ademhaling-aan-1-stuk. Dan kunnen klachten aan het hart toenemen of een paniekaanval uitlokken. Onterecht kunnen deze ademhalingsmethoden als ‘gevaarlijk’ worden aangewezen. Wanneer je begrijpt HOE dat ontstaat, kun je de ademhaling zelf aanpassen naar jouw situatie en kun je op jouw wijze WEL deelnemen aan andere ademhalingsmethoden. Dat geeft jou het heft in eigen handen en versterkt je persoonlijke kracht.

Wat kun je verwachten?

Hoe komt het dat ademhalen vaak zo problematisch verloopt? Ademhalingsproblemen kunnen variëren van ernstige astmatische aandoeningen tot het alleen maar gauw benauwd zijn bij lichamelijke inspanning of in volle ruimtes met mensen.
Wat kunnen wij zelf doen aan onze ademproblemen? Daar wordt in deze cursus ruim voldoende aandacht aan gegeven.
Je leert over de achtergronden van de ziektebeelden die met een verkeerde ademhaling gepaard gaan, zoals hyperventilatie, longemfyseem en astma. Het verband tussen ademhaling en ziekten van hart en bloedvaten en hoge bloeddruk komt aan bod, evenals de invloed van de adem op de werking van verschillende organen als de maag, lever, darmen en nieren, enzovoort.

Praktisch

Tijdens iedere bijeenkomst worden oefeningen gedaan die in totaal één geheel vormen.

Vind de weg naar gezondheid van lichaam en geest.

Wanneer

De cursus vindt plaats op 10 vrijdagochtenden.

Hoe laat

Je bent welkom vanaf 9.15 u. en we starten om 9.30 u.

Waar

Mesdag 12 Monster

 

 

Scroll naar boven