Adem Cursus

10 bijeenkomsten voor een betere gezondheid

Er zijn ‘1000’-en ademmanieren en iedere wijze heeft een ander doel.

Waarschijnlijk ben je al bekend met een aantal van deze methoden, maar kan het alsnog lastig zijn om van bepaalde gezondheidsproblemen af te komen en een aantal van deze technieken kunnen gezondheidsproblemen zelfs (tijdelijk) verergeren. Niet met die intentie en niet iedere trainer kan je er goed in begeleiden! Soms is er gewoonweg een tekort aan fysieke kennis  met betrekking tot neurologie en anatomie van het lichaam, waardoor de samenhang niet volledig is. Zo is chronische longhyperventilatie moeilijk te herkennen, maar verergert deze bijvoorbeeld door een (diepe) ademhaling-aan-1-stuk. Dan kunnen klachten aan het hart plotseling toenemen of een paniekaanval uitlokken. Onterecht kunnen deze ademhalingsmethoden als ‘gevaarlijk’ worden aangewezen. Wanneer je begrijpt HOE dat ontstaat, kun je de ademhaling ZELF aanpassen naar jouw situatie en kun je op jouw wijze WEL deelnemen aan andere ademhalingsmethoden. Dat geeft jou het heft in eigen handen en versterkt je persoonlijke kracht.

Wat kun je verwachten?

ADEM IN, ADEM UIT
We doen het zo automatisch.
Denken er niet bij na. Zodra het wel onder de aandacht wordt gebracht, is er vaak meer aan de hand. Je ervaart bijvoorbeeld stress en merkt dat je adem eigenlijk wel hoog zit, maar je krijgt het niet meer laag en je wilt je adem inzetten om tot stressverlaging te komen. Of je bent wellicht gediagnosticeerd met een ademhalings’stoornis’. Dan verloopt ademen al langere tijd problematisch. Ademhalingsklachten kunnen variëren van ernstige astmatische aandoeningen tot het alleen maar hebben van een chronisch verstopte neus, gauw benauwd zijn bij lichamelijke inspanning of in volle ruimtes met mensen.

Wat kun jij zelf doen aan je ademhaling?


Daar wordt in deze cursus ruim voldoende aandacht aan gegeven.
De cursus is een mix van kennisaanvulling en oefeningen om overal in het lichaam de adem te voelen, je lichaamsbewustzijn te vergroten en eenvoudig het zenuwstelsel te kunnen ontspannen.
Je leert over de achtergronden van de ziektebeelden die met een verkeerde ademhaling gepaard gaan, zoals hyperventilatie, longemfyseem en astma. Het verband tussen ademhaling en ziekten van hart-, bloedvaten en hoge bloeddruk komt aan bod, evenals de invloed van de adem op de werking van verschillende organen als de maag, lever, darmen en nieren, enzovoort.

Praktisch

Tijdens 10 woensdagochtenden van 9.30 u tot ongeveer 10.30 à 10.45 u. worden oefeningen gedaan die in totaal één geheel vormen.

 

Vind de weg naar gezondheid van lichaam en geest.


Ademhaling is daar een belangrijk onderdeel van!

 

 

Wat anderen ervan vonden

Scroll naar boven