Adem

Weet je dat?

95% van alle ziekte(symptomen) zijn oorsprong hebben in stress en trauma? Door die periode of gebeurtenis verandert de biochemische samenstelling van je zenuwstelsel en gehele fysieke lichaam. Wanneer die fase langer duurt dan 6-8 weken is het heel moeilijk om zonder kennis en/of ondersteuning terug te gaan naar een gezonde samenstelling van die biochemie.

Daarom is het zo ontzettend belangrijk om naast schaduwwerk (verwerken van stress en trauma) ook ademwerk te verrichten. Anders blijft je lichaam een gestresste ademhaling behouden, met bijhorende klachten. Terwijl jij denkt dat je zo goed bezig bent, maar er verandert niks/niet veel/niet voldoende naar jouw zin/hoop!

Door middel van ademwerk kun je heel veel biochemische processen in het lichaam permanent ten positieve wijzigen ten behoeve van een sterke gezondheid. Bij verkeerd ademen (te diep, te snel, onregelmatig, adem inhoudend) laat je lichaam allerlei reacties zien.

man, profile, practice-1000784.jpg

Gevolgen door verkeerd ademen

Klachten als pijn op de borst, onregelmatige hartslag, tintelingen, oorsuizen, duizeligheid, altijd een verstopte neus en/of slijmprop in de keel (vaak moeten kuchen/keelschrapen), angstaanvallen, depressiviteit, burn-out, slecht slapen en moe wakker worden, hoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn, snelle verzuring/duizeligheid/misselijk voelen bij het sporten, diverse soorten kanker… Kortom, er zijn ongelooflijk veel lichamelijke klachten gerelateerd aan een verkeerde ademhaling. Door stress en trauma.

Je ademhaling weer in balans krijgen

Het verstoorde biochemische proces komt doordat je de balans van in- en uitgaande lucht verstoort. Kort gezegd: je krijgt teveel van het één en te weinig van het andere binnen. Dus als je dát voor elkaar kunt krijgen met een verkeerde, gestresste ademhaling… kun je dat natuurlijk ook weer positief wijzigen met een andere ademhaling!

Je kunt bij mij meedoen aan workshops, cursussen en 1 op 1 sessies boeken.

wil je contact?

Scroll naar boven