EFT? Wat is het en wat kan ik ermee?

Alles is energie. Zweverig? Welnee!

EFT is een eenvoudige, maar krachtige techniek die je kunt gebruiken om negatieve emoties, stress en pijn te verminderen. Het is gebaseerd op de meridianenleer uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, die stelt dat er energiestromen door ons lichaam lopen. Dat dit inmiddels ook volgens de reguliere wetenschap is bewezen is een feit. Het is al jaren doorgesijpeld in de reguliere geneeskunde, maar staat nog in de kinderschoenen om er ook holistisch gebruik van te maken in de vervolgbehandeling. Non-invasieve onderzoeksapparatuur (apparatuur dat het fysieke lichaam intact laat, maar wel interne informatie verzamelt) zoals EEG, ECG, Mammogram, CAT-scans, MRI-scans en PET-scans, produceren beelden van de energievelden van de te onderzoeken gebieden. En wat denk je van elektrotherapie? Dat in 1890 een reguliere behandelmethode in grote opkomst was, maar werd weggedrukt door de farmaceutische industrie, aangezien er weinig geld te verdienen was aan behandelingen op energiegebied. Inmiddels komt het weer ‘op’.

Alle informatie verkregen na talloze onderzoeken in de hoek van de kwantummechanica. De kwantumfysica, dezelfde basisprincipes, maar dan gericht op biologische systemen, loopt in de reguliere wetenschap wel flink wat stappen achter. Echter, dit is in grote opkomst! Tot op heden is het nog wel een visie dat gehanteerd wordt in de ‘alternatieve gezondheidszorg’. Steunend op de 3000 jaren oude Chinese energieleer.

Laten we onze argusogen sluiten, de scepsis overboord gooien en stel je open voor dit gebied met onnoembare mogelijkheden!

Welke rol speelt EFT in dit energieveld?

Bij EFT stimuleer je met je vingers specifieke punten op deze meridianen terwijl je je richt op de negatieve emotie of lichamelijke klacht die je wilt aanpakken. Dit helpt om de blokkades in de energiestromen op te heffen, waardoor de negatieve emotie of klacht verminderd en bij een grondige aanpak verdwijnt.

EFT is een zelfhulpmethode die je gemakkelijk thuis kunt leren en toepassen. Er is 1 maar… wanneer je merkt dat ‘het’ te groot voor je is, kun je het beter onder begeleiding doen.
Bij een goede en consequente aanpak, lossen de emoties en bijhorende fysieke klachten permanent op.

Enkele klachten waar EFT voor kan worden ingezet:

    • Angst, stress en paniek: EFT kan je helpen om te kalmeren en je angstige gevoelens te verminderen.

    • Woede en boosheid: EFT kan je helpen om je woede te uiten op een gezonde manier en deze vervolgens los te laten.

    • Verdriet en pijn: EFT kan je helpen om je verdriet te verwerken en (emotionele) pijn te verlichten.

    • Trauma’s en negatieve herinneringen: EFT kan je helpen om de lading van traumatische ervaringen te verminderen en deze een plekje te geven. Zijn ze ‘klein’, probeer het eerst een zelf thuis. Voelt het te ‘groot’, neem dan contact met mij op.

    • Fysieke klachten: EFT geeft verlichting bij fysieke klachten, zoals hoofdpijn, spierpijn en slaapproblemen.

Wil je meer leren over EFT?
Doe dan mee aan de online workshop op 4 juni om 20.30 u.
Een ticket kost €12,95.
Je krijgt eerst wat theorie, waar EFT op gebaseerd is, zodat je begrijpt wat het in je (emotionele) lichaam doet. Daarna brengen we het in de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *