Hulp van de Buurman en Mijn Negatieve KernOvertuiging

'Ik Kan Het Niet'

Hoi buurman, als het lukt om het kastje te boren heb ik nog paar andere dingetjes boorbaar, wat ik je gisteren buiten tussen neus en lippen door vertelde… vraag het wel vaak aan je sorry. Wanneer heb je tijd?
Appte ik vanochtend aan mijn achterbuurman, die mij heel graag helpt met klusjes die ik zelf niet kan.

Triggers vanuit Gedachten en Interacties

Nee, dit wordt geen klusbericht.

In deze blog gaat het om dagelijkse triggers en overtuigingen, vanuit je eigen gedachten of door wat een ander tegen je zegt en wat je ziet, voelt, ruikt. Je zintuigen die informatie opvangen en waarop je met negatieve gevoelens reageert.

Een knoop in je maag. Spanning in je nek. Je kaak verstrakt. Je wenkbrauwen fronsen of gaan juist omhoog. Of herken je de emotie hierachter? Angst, boosheid en verdriet? Je bent getriggerd.

Een trigger kan een berichtje zijn dat je leest. Zoals ik laatst van mijn ex: “Bij het niet willen meenemen van mijn mee te geven knutselmateriaal voor de kinderopvang, ontneem je mijn kinderen het geluk, plezier en trots dat zij dit mogen inleveren bij de leiding.” Ik lees: wat een slechte moeder ben jij zeg! Los van het feit dat hier een mug nogal tot een olifant gemaakt wordt en ik gewoonweg een grens trek in wat ik voor hem wil doen, bijvoorbeeld een weeklang rondrijden met zijn tassen met afval. Een tel later kan ik er ook wel smakelijk om lachen, maar éérst komt ‘ie wel even binnen.

Mijn Negatieve Kernovertuiging

‘Ik Kan Het Niet’, ‘Ik Ben Niet Goed Genoeg’.

Triggers. Vanuit mijn eigen gedachten en vanuit interactie met een ander.
Mijn negatieve kernovertuiging (dat vervelende stemmetje in je hoofd): zelf niet kunnen, ‘Ik kan het niet‘, ‘Ik ben niet goed genoeg‘.

“Sorry”, app ik dan ook nog naar mijn buurman. En ik verstuur het, maar het duurde wel even. Ik voel me onbehaaglijk, een lichte kramp in mijn buik en lichte spanning in mijn schouders. Ik herken het als een angst voor afwijzing, dat hij het wel een keer zat is. Mijn Negatieve KernOvertuiging speelt toch even op hier: Ik ben niet goed genoeg.

Dat leidde vroeger nog wel eens tot frustraties, bijvoorbeeld bij het maken van huiswerk (als ik te laat begon). En mijn moeder, soms ook mijn vader, toekeek wanneer ik ’s avonds laat nog steeds zat te werken aan iets voor school, waarna zij het uiteindelijk overnam(en) en het voor mij maakte.
Of als ik probeerde iets te maken met hout en spijkers, naald en draad, vouwen met papier… Het werd heel gauw overgenomen: “Laat mij maar, ik doe het wel.” En hup, ik had niks meer in mijn handen.

De Invloed van Ouders op Mijn Zelfbeeld

Mijn ouders bedoelden het goed, met de beste intenties werd er voor mij gezorgd, maar soms met een effect op de lange termijn dat niet zo’n lekker effect blijkt te zijn. Door veel herhaling van dergelijke situaties, dingen van je overnemen als het even niet lukt, krijg je als kind de onuitgesproken boodschap: jij kan het niet, jij bent niet goed genoeg.

Een kind maakt die boodschap onbewust eigen. Zeker als dit soort situaties zich vaak voordoen in de eerste zeven levensjaren. Het leert dan een interne stem te ontwikkelen dat zegt: ‘Ik kan het (toch) niet.’ ‘Ik ben niet goed genoeg.’

invloed ouders op stresspatroon en triggers in je leven

Het Overwinnen van Negatieve Kernovertuigingen

En Emotional Freedom Techniques (EFT)

Als ik voor mijzelf spreek heeft onder andere Emotional Freedom Techniques (EFT) er heel erg aan bijgedragen dat ik in specifieke triggerende situaties, als iemand iets zegt of doet dat mijn negatieve kernovertuiging raakt, kalm kan blijven en het overzicht kan blijven behouden.

Maar soms ga ik óók gewoon nog aan! En word ik boos, verdrietig of voel ik de angst in mijn buik en keel (bijvoorbeeld wanneer ik mijn jongste niet kan vinden voor etenstijd in al die speeltuinen in onze wijk en ze in een achtertuin van een vriendinnetje blijkt te spelen, zonder dat ik dat wist…pffff, ik dacht al aan ziekenhuizen afbellen… geen-goed-genoeg-moeder… voortaan betere afspraken maken, blablablaatjes in mijn hoofd en klotsende oksels).

Hoe Emotional Freedom Techniques (EFT) Werkt

Bij Emotional Freedom Techniques (EFT) zoeken we naar de oorzaken van emotionele en lichamelijke klachten. Chronische klachten worden vaak veroorzaakt door stresspatronen. Opbouwende stress dat niet door het lichaam ontladen wordt, wat je dus niet kwijt raakt en los kan laten, houdt je lichaam vast. Een keer moet het er uit! En dat zijn de ziekteklachten.

Bij EFT begin je met het identificeren van de oorsprong van de klacht en de gebeurtenissen rond die tijd. Door specifieke situaties te onderzoeken, EFT op toe te passen, ontdekken we waar je eerder deze emoties of sensaties hebt ervaren. Zo traceren we een stress/triggerpatroon en maken we een tijdlijn tot in je jeugd om deze patronen op te lossen, zodat ze je in de toekomst niet meer beïnvloeden.

Kom ervaren wat EFT is!

Wat kan EFT voor jou betekenen bij een NKO?

Workshop Emotional Freedom Techniques (EFT)

Wil je liever eerst wat meer weten en ervaren hoe EFT werkt in een groepssetting om daarna al meteen EFT een beetje in de praktijk te kunnen brengen? Dan is mijn workshop ‘Maak kennis met EFT’ precies wat je zoekt! In deze laagdrempelige en interactieve workshop leer je de basisprincipes van EFT kennen en krijg je de kans om het zelf uit te proberen.

Wat kun je verwachten van de workshop?

  • Introductie tot EFT: Leer wat EFT is, hoe het werkt, en waarom het zo effectief is.
  • Praktische Oefeningen: Ervaar zelf hoe EFT voelt en hoe je het kunt toepassen op je eigen emoties en overtuigingen.
  • Groepsdynamiek: Ontmoet anderen die met vergelijkbare uitdagingen te maken hebben en deel ervaringen in een ondersteunende omgeving.
  • Q&A: Stel je vragen en krijg direct antwoorden en advies.

 

Waarom deelnemen aan de workshop?

  • Toegankelijk: Geen voorkennis nodig, iedereen kan deelnemen.
  • Praktisch: Leer technieken die je direct kunt toepassen in je dagelijks leven.
  • Inspirerend: Ontdek hoe EFT je kan helpen om je beter te voelen en sterker in je schoenen te staan.

Schrijf je nu in voor één van de workshops ‘Maak kennis met EFT’ en zet de eerste stap naar een leven zonder belemmerende overtuigingen! (je stomme stemmetje)

Resultaten van Emotional Freedom Techniques (EFT)

Word je dan nooit meer boos, bang of verdrietig? Nou, als je EFT regelmatig en efficiënt toepast los je inderdaad een hoop negatieve emoties op, waardoor veel fysieke klachten zich ook oplossen en merk je heel snel dat je niet meer zo hevig getriggerd wordt, maar voelen blijven we doen. Uiteindelijk zonder de intense lading. Scheelt een hoop energie dat bij je weglekt, dus ook vermoeidheid lost zich langzaamaan op.

Op een schaal van 0 tot 10 is tot en met een 4 reageren op een trigger mooi acceptabel. Boven de 5 of 6 reageren… hé, dan zit hier nog een stress/triggerpatroon onder en mag je met jezelf aan de slag.
Je verantwoordelijkheid pakken voor je eigen stukken.

Het zelf kunnen toepassen van de behandelmethode leer ik je in mijn praktijk. Begrijpen waar je klachten vandaan komen en ze zelf kunnen oplossen.

Kan ik jou ergens mee helpen?

Herken jij jezelf misschien in de situaties die ik heb beschreven?

Voel je in meer of mindere mate dat je niet goed genoeg bent, dat je dingen niet kunt, of dat negatieve kernovertuigingen je in de weg staan? Dat het je functioneren verstoord? Wil je er iets aan doen?

Je bent niet alleen. Veel mensen (mja, iedereen) ervaren deze gevoelens en krijgen/hebben er ook fysieke klachten door, maar er is een manier om hiermee om te gaan en zelfs te overwinnen: Emotional Freedom Techniques (EFT) onder andere.

Joyce-Hendriks-Therapeut-Bioresonantie-EFT-Adem

Grijp de kans om te ontdekken hoe jij geholpen kan zijn door bij mij de workshop te volgen.

Of liever een persoonlijkere benadering en eerst even kennismaken? Tijdens het GRATIS kennismakingsgesprek kan ik je meer vertellen over mijn aanpak in mijn praktijk, wat ik specifiek voor jou kan betekenen, en hoe ik je kan helpen om zelf rust, balans en zelfvertrouwen te vinden in je dagelijks leven.

praktijk scan your health

Zelfvertrouwen Opbouwen en Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid en zelfvertrouwen met EFT

Misschien ga ik toch eens aan de buurman vragen of hij mij wil leren boren. Kan ik dat ook zelf….

Of mag ik in zachtheid accepteren dat ik niet alles hoef te kunnen?

Kijk, een kast in elkaar zetten met een schroefmachine lukt wel.

Boren is toch een andere tak van sport.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en je te ondersteunen op je reis naar persoonlijke groei en emotionele vrijheid.

Of je nu kiest voor een gratis kennismakingsgesprek of de workshop, ik ben er om je te helpen en te begeleiden.

Tot snel!

Warme groet

Joyce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *