Emotional Freedom Techniques (EFT)

“De oorzaak van alle negatieve emoties is een ontregeling in het energiesysteem van het lichaam” (Gary Graig)

Volgorde kloppunten op het lichaam

EFT heet ook wel energiepsychologie en komt rechtstreeks voort uit TFT, Thought Field Therapy, ontwikkeld door de psychiater Roger Callahan. Cary Craig heeft de huidige Official EFT © ontwikkeld.

EFT is familie van EMDR. Er worden vergelijkbare resultaten behaald.

Terugkerende negatieve emoties worden veroorzaakt door verstoringen in ons energie/elektrisch stelsel.

Binnen de psychologie heet dat stresssysteem het sympathisch zenuwstelsel. Het lichaam bevriest of maakt zich vervolgens klaar om te vechten of te vluchten.

Wanneer de trigger voor die negatieve emotie door die gebeurtenis blijft bestaan, houden we ongewenst fysieke klachten die gekoppeld zijn aan die emotie en staan we vaak AAN.

Bij EFT halen we de ontstaanssituatie voor de geest. We tappen/kloppen/tikken op bepaalde punten op het lichaam om het parasympatisch (ontspannings) zenuwstelsel aan te zetten en het sympatische stresssysteem te temperen. Kortom, we koppelen de negatieve emotie los van de trigger, de situatie van kort of lang geleden. Het zenuwstelsel zal ontspannen. Vervolgens verdwijnen de emotionele of fysieke klachten.

Soms is het iemand niet helemaal duidelijk wat er aan de hand is, wat prioriteit heeft of waar de kern ligt van de klachten. Dan geeft eerst een sessie bioresonantie veel inzichten.

Kennis maken met EFT?

Wil je eens rustig en laagdrempelig kennismaken met EFT? Leren hoe je het Vervelendste Momentje Van De Dag (VMVDD) kunt oplossen? Je hierdoor al meer ontspannen voelt, zachter wordt voor jezelf (en je omgeving) en waardoor je meer energie zult krijgen?

Dan kun je online deelnemen aan de workshop op dinsdag 12 maart 2024.

Ik hoop je daar te zien!

wIL JE CONTACT?

Scroll naar boven